Про УгорщинуАвтобусний тур в Хевіз

Угорське місто Хевіз знаходиться на сході країни. Він розташований на березі найбільшого термального озера в Європі, яке також називається Хевіз.

Автор: Олена В.

3 хвилини читання

Цілющими властивостями його вода має насиченість мінеральними солями і газами: вуглекислотою, сіркою, кальцієм, магнієм і гідрокарбонатом. Дно озера вкрите товстим шаром лікувального торф'яного бруду з великою концентрацією сульфатів та радієвих солей. Сюди приїжджають для лікування гінекологічних захворювань, нервових та м'язових розладів, а також проблем із хребтом та іншими частинами опорно-рухового апарату. Купання в озері є гарною терапією після травм та операцій.

Історія міста Хевіз

Лікувальні властивості озера Хевіз були відомі ще давнім римлянам, на що вказують старовинні монети та залишки жертовника, знайдені тут. Перша писемна згадка про озеро датується 1328 роком. У 1769 році фізик та санітарний лікар Ференц Слабі першим опублікував наукове дослідження про склад та вплив на здоров'я води з озера Хевіз. У XVIII століття ця територія стала частиною володінь сім'ї Фештетич. Граф Георг I перетворив її на курорт, побудувавши тут у 1795 році водолікарню.

1 січня 1960 року Хевізу було надано статус селища, а 1 травня 1992-го він став містом.

Як і 200 років тому, зараз Хевіз теж розвивається за рахунок рекреаційного туризму та приймає кілька тисяч гостей на рік.

Коли краще їхати до Хевізу

Клімат у Хевізі – помірно-континентальний. Зима - м'яка, із середньою температурою -2°С, влітку повітря прогрівається до +22°С. На рік випадає близько 750 мм опадів, а сонце світить 2000 годин.

Що подивитися і чим зайнятися у Хевізі

  • Поплавати в озері , вода якого постійно перебуває в русі. Завдяки цьому триматися на його поверхні легше, ніж у інших прісних водоймах. Таке купання ідеально підходить людям, яким заборонено великі фізичні навантаження.
  • Продегустувати місцеве вино. Обов'язково варто звернути увагу не лише на відомі токайські напої, та й на вина з району озера Балатон.
  • Спробувати різні лікувальні процедури — масажі, грязьові ванни і обгортання, сауни, звукотерапію. У будівлі Зимової купальні є басейни з водою вище +30 ° С, де можна розслабитися.
  • Зайнятися скандинавською ходьбою навколо озера. Маршрут проходить прекрасними лісовими стежками. Ця прогулянка дозволить навантажити всі групи м'язів та покращити поставу.
  • Побувати на лицарському турнірі у Шюмезькій фортеці. Це один із найбільших та найстаріших середньовічних замків на території Угорщини. Він перебуває в півгодини їзди від Хевізу.

 

 

 

Більше з цієї категорії

Читайте також інші статті з категорії Про Угорщину

Отримуйте ексклюзивні ціни