ОсобливостіНабережна Дунаю

Чудова набережна Дунаю – одне з головних місць, куди варто сходити у Будапешті. Найкращий спосіб відчути чарівність столиці — вирушити на вечірню прогулянку річкою плаваючим автобусом River Ride.

Автор: Марина П.

1 хвилина читання

У сутінках все місто залите яскравими вогнями — серед них яскраво виділяється палаюча будівля парламенту, а на горі Геллерт виблискує у променях прожекторів статуя Свободи. Вдень все виглядає зовсім інакше, але анітрохи не гірше. До того ж можна розглянути окремі деталі численних мостів, які видно лише з води – статуї, зображення гербів.

Звичайно, варто прогулятися і набережною. Тут дуже багато красивих будівель, ресторанів і кафе, а біля самої води знаходиться пам'ятник жертвам Голокосту — Cipők a Duna-parton («Туфлі на набережній Дунаю»). Він є меморіалом, що складається з 60 пар чавунного взуття — жіночого, чоловічого, дитячого. Інсталяція тягнеться на 40 метрів берегом. Мешканці та гості Будапешта залишають тут квіти, а в дитячих туфельках – цукерки та іграшки.

Як дістатися:

До центральної частини набережної можна дістатися пішки від станції метро Kossuth Lajos Tér, орієнтуючись на будівлю парламенту. З наземного транспорту сюди ходять автобуси № 15, 115 та тролейбус CITY – зупинка Széchenyi utca.

Більше з цієї категорії

Читайте також інші статті з категорії Особливості

Отримуйте ексклюзивні ціни